Tour de France

Vanuit Passau rijden we westwaarts en komen terecht in Colmar in de Elzas, tegenwoordig Frans, maar in het verleden ook regelmatig Duits grondgebied.

Colmar is beroemd om zijn vakwerkhuizen. Het is de geboorteplaats van Frédéric Auguste Bartholdi, de ontwerper van het vrijheidsbeeld van New York  (het gezicht zou dat van zijn moeder zijn). Het vrijheidsbeeld wijst de weg langs de diverse bezienswaardigheden van Colmar.

Na Colmar komen we in Sélestat, dat dit jaar doorgangsplaats voor de Tour de France is. Dranghekken, gele truien, vlaggetjes, petjes en aangepaste horeca-prijzen maken het spektakel compleet. Na de Karavaan komt eerst de kopgroep en dan het peloton.

Een mooie gelegenheid om de film-mogelijkheid van onze nieuwe camera eens uit te proberen. Het resultaat laat zien, dat enige oefening nog wel noodzakelijk is. Oordeel zelf……

(filmpje, klik)

3 antwoorden op “Tour de France”

  1. Geheel onverwachts kwamen we op jullie camperverhaal over Colmar. Wat een mooi verhaal. En wat een mooie omgeving. Heel toevallig gaan wij met de kerst richting Straatsburg, Colmar en nog enkele steden in de omgeving.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *