Sayne na het Neandertal

Op weg naar Donaueschingen, dat we beschouwen als het vertrekpunt voor een fietstocht langs de Donau, rijden we door het Neandertal.

Daar werden in 1856 zes botjes en een schedel gevonden, die 250.000 jaar daarvoor door mensen werden achtergelaten. Dat de Neandertaler er anders uitziet, dan de meeste van de ‘moderne’ mensen, zien we in het museum aldaar.

De 6 gevonden botjes kunnen natuurlijk geen museum vullen. Binnen lijkt vorm de voorkeur boven inhoud te hebben. Gericht op kinderen laat het museum de ontwikkeling van de prehistorische mens zien. Wij doorlopen die ontwikkeling in een klein uurtje en rijden verder. 

Niet eens zo gek veel later komen terecht in Sayne. De camperplek (sitecode 61033) ligt naast …..

…. de Sayner Hütte, een hoogoven met ijzergieterij uit de negentiende eeuw. Voor een paar Euro mag je er rond kijken en onder de indruk komen van de ontwikkeling van de fabriek, waar destijds veel mensen voor Alfred Krupp werkten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *