06. Gent

We komen terecht op een camperplek in Bellem (sitecode 2394). Op 17 kilometer fietsen ligt Gent en daar zien zien we de Dulle Griet, een kanon dat in 1431 door het leger van Philips de Goede wordt gebruikt.

We sluiten onze Bourgondiëreis af in de Sint Baafskathedraal, waar Philips de Stoute in 1369 trouwt met Margaretha van Male, dochter van de graaf van Vlaanderen. In die kerk hangt ‘De aanbidding van het Lam Gods’ van Jan en Hubert van Eyck uit 1432. Een bijzonder kunstwerk waar je voor 4 Euro naar mag kijken terwijl je informatie krijgt via een tourguide.

En dan zit de reis er weer op. We hebben genoten van het Bourgondische landschap, de historie en het Bourgondische leven. We denken dat we dat dan ook maar gewoon voortzetten…..

Zwerven door de Bourgogne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *