Zaandijk en verder

Februari. Het eerste lentezonnetje vult de terrassen in de Zwolse binnenstad en stuurt ons naar de camper. Wij, op onze beurt, sturen de camper naar Noord-Holland, waar we terecht komen op een camperplek in Zaandijk (sitecode 59170). Het minder fraaie beeld van de naastliggende cacaofabriek wordt aangenaam gecompenseerd door de geur van chocola. 

Na een broodje en een kop soep belanden we in het Honig Breethuis. We zien de inrichting uit de negentiende eeuw…..

……en horen het verhaal van de families Honig en Breet, die hun fortuin vonden in de papierfabricage. De Zaankamer van het huis…….

……biedt uitzicht op ‘De Zaanse Schans’, waar we even later doorheen lopen. Het seizoen is nog niet op stoom en het is er, op een klas Britse kinderen na, rustig.

De camperplek ligt naast het station en daardoor zijn Amsterdam en Haarlem ineens heel dichtbij. Tips laten ons onder andere het Amsterdamse Bartolottihuis en restaurant de eerste klas in het Centraal Station bezoeken. Het eerste indrukwekkend en het tweede lekker en gezellig.

Die camperplek in Zaandijk is er zo eentje, waar we nog wel eens vaker zullen komen. De Zaanstreek is aardig om te bekijken en voor een paar centen en in korte tijd zit je zo in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *