27. Spanje door

Het is niet druk, de cruise-control is ingeschakeld en met een vaartje van zo’n 100 kilometer per uur doorkruisen we het Spaanse landschap. We rijden op de Ruta de la Plata, de vroegere zilverroute, nu een Spaanse A-weg,

Salamanca, onze tweede stop (sitecode 10754) op deze terugreis, was in de oudheid een belangrijke halte op die Ruta de la Plata. Het oude centrum van de stad hoort sinds 1988 bij het Werelderfgoed van de UNESCO. 

De derde stop is de hoofdstad van Baskenland: Vitoria-Gasteiz. De huidige naam van de stad is een samenvoeging van de Spaanse en de Baskische naam. Sinds 1983 wordt de dubbele vorm in beide talen officieel gebruikt. In de volksmond gebruikt men een van beide namen.

Tussen camperplek (sitecode 11887)en oude stad ligt een park, waar we de seizoenswisseling gewaar worden. Plotsklaps is het herfst.

Als de middag plaats maakt voor de avond, wordt de stad levendiger. Winkeltjes gaan open en barretjes raken gevuld. Het geeft een gezellige sfeer.

Morgen, dinsdag 11 december, rijden we de laatste 117 van 1120 Spaanse kilometers naar Irun waar we Spanje verlaten en Frankrijk binnen rijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *