21. Essaouira

Vrijdagmiddag komen we aan op een zanderig terrein in het centrum van Essaouira. Het verblijf duurt er nog geen uur, want we worden weggestuurd. De politie duldt daar geen campers. Vrijwel met z’n allen rijden we naar een camping (sitecode 26643) net buiten de stad.

Het oorspronkelijke doel, de parkeerplaats in de haven, lijkt in eerste instantie onhaalbaar. Zaterdagochtend doen we toch een poging. De parkeerwacht laat ons het terrein op rijden, maar ook hier duurt de pret geen uur om dezelfde reden. Weer terug naar de camping, die op ongeveer 2 kilometer van de stad ligt. Als de camper weer op z’n plek staat, lopen we langs het strand terug naar de stad.

Haven en Medina zijn bezienswaardigheden van Essaouira. De haven ligt vol met vissersboten. De vangst wordt schoongemaakt en te koop aangeboden. Katten en meeuwen houden alles goed in de gaten.

De Medina (ommuurd oudste deel van de stad) is voor een groot deel gericht op toeristen: terrasjes en souvenirwinkeltjes. Een kleurrijk geheel, maar we gaan toch op zoek naar een minder toeristisch deel, waar bijvoorbeeld de slager zijn vlees aanprijst en verkoopt. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *