20. Noordwaarts

In Guelmim verlaten we tijdelijk de groep en rijden noordwaarts naar Sidi Ifni om een camping (sitecode 27444) te zoeken. We vinden een aardige plek in het uiterste hoekje van de camping. In het zonnetje, onder de luifel lezen we in de Volkskrant, dat Sinterklaas in Nederland aangekomen is.

Sidi Ifni ligt aan zee. Dat ruik je en hoor je. We wandelen het strand op en lopen langs de vloedlijn, totdat een rots ons het verder lopen verspert. 

Een trapje leidt ons van het strand naar een iets hoger gelegen modderig weggetje terug naar de camping. Ook hier is het een vieze boel.

Na vier dagen sluiten we weer aan bij de groep en rijden verder mee naar het noorden. Op de geplande route naar Taghazout ligt Tiznit, een ommuurde stad. We parkeren de camper net buiten de stadsmuur en lopen door een poort de stad in om er eens rond te kijken: leuke straatjes, veel winkeltjes en vriendelijke mensen.

Hat laatste stukje van dit traject op 21 november gaat via Agadir, waar we boodschappen doen in de Marjane (eten) en de Uniprix (drinken), naar Camping Terre d’Ocean (sitecode 20926) ten noorden van Taghazout.

Eén antwoord op “20. Noordwaarts”

  1. Lieve Jan en lieve Ben,
    De reis zit erop.
    Martin en ik hebben genoten van het reisverslag.
    Wat een mooi avontuur.
    We wensen jullie een mooie terugreis naar Nederland, liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *