16. Markt

Onderweg krijgen we via What’s app de tip om de bazaar van Tagounite te bezoeken. De dadeloogst is vrijwel voorbij en de opbrengst ervan wordt op de markt aangeboden. Bergen dadels liggen op de stoep, maar ook andere waar wordt aangeprezen, zelfs met een luidspreker in onverstaanbaar Arabisch. Het is een levendige handel van sinaasappels tot autoradio’s.

Buiten de markt is er ook handel. Fietsen, koelkasten, vlees en kruiden wordt in en voor de winkeltjes verkocht.

Na Tagounite rijden we nog een half uurtje tot de overnachtingsplek. Het routeboek zegt ‘aan de rand van de Sahara’, maar voor ons voelt het als ‘in de Sahara’. Evengoed hebben we voldoende internet (4G) om dit verhaaltje te uploaden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *