15. Ouarzazate

Ouarzazate wordt het Hollywood van Marokko genoemd. 

In de Atlas-studio’s, net buiten de stad, zijn films opgenomen als ‘The Gladiator’. Voor 50 Dirham (zo’n €4,50) mag je binnen rond kijken. We zien de decors van een Asterix-film en van ‘Kundun’, over het leven van de Dalai Lama. Een deel van het complex is niet toegankelijk, omdat er juist op dat moment een film wordt ‘gedraaid’. We worden tot stilte gemaand!

Ooit was het een basis voor het Franse leger om het zuiden van Marokko te ‘pacificeren’, maar tegenwoordig is Ouarzazate, door koning Mohammed VI aangewezen als nieuwe toeristische trekpleister, een moderne stad. We zien hotels, banken, supermarkten en goede wegen.

Hoewel het al 6 november is, is het zonnig genoeg om te lunchen op een terrasje. ‘Omelette Berbèr’ is favoriet.

Aan het eind van de dag belanden we op een mooie overnachtingsplek aan een stuwmeer. Overal ligt glas, naar verluidt van stiekem alcohol drinkende Marokkanen, die hun lege flessen niet mee naar huis kunnen nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *