7. Marokko in

Vanaf de plek in de Spaanse Sierra Nevada is het een klein stukje rijden naar Motril. De zon schijnt volop, als we op de afgesproken plek aankomen. Voorstellen, informatie, een aangeklede borrel en verder een rustige (vrije) middag vormen een mooie start van de reis door Marokko.

Op dinsdag 23 oktober rijden 14 campers in konvooi de laatste kilometer naar de boot. Het is niet druk. Achter enkele vrachtwagens aan gaan we de boot in voor de overtocht van een uur of vijf naar Afrika. Hieronder op een filmpje te zien

Melilla is een Spaanse enclave in Afrika. Opnieuw in konvooi rijden we naar een parkeerplaats voor een korte nacht 

om de volgende dag al vroeg de Marokkaanse grens over te gaan. De Douane werkt goed mee: weinig controle en de nodige stempels worden vlot gezet. Ook na de grens rijden we in konvooi. Onder begeleiding wordt er getankt, gepind en een Marokkaanse SIM-kaart gekocht.

Dan rijden we op eigen gelegenheid naar het plateau du Rekkam voor een overnachting. Een fantastische plek op de hoogvlakte, maar zonder enig bereik. Uploaden van dit verhaal gebeurt daarom enkele dagen later.

We rijden door naar Ain Bni Mathar, waar we opnieuw op een prachtige plek staan.

Op vrijdag 26 oktober rijden we door naar Figuig, maar daarover binnenkort meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *