2. Roquefort

We vermijden tolwegen, maar komen evengoed terecht op een ‘grote weg’. De A75 brengt ons van Clermont-Ferrand naar het zuiden. Het is niet druk. 

Met een gangetje van een kleine 100 km. per uur komen we tegen drie uur in Roquefort-sur-Soulzon. 

Wolken drijven steeds meer tussen ons en de zon en als we de camperplek (sitecode 1873) oprijden regent het zelfs een beetje.

We volgen het advies op om een cave de Roquefort te bezoeken. Het plaatsje is immers beroemd om haar kaas. Een filmpje, een rondleiding in slechts deels verstaanbaar Frans en Wikipedia leren ons van alles over de kaas: de schapen, het toegevoegde Penicillium, de rijping in de grotten en uiteindelijk de smaak, want de voorlaatste statie van de rondleiding is een proeverijtje. Voorlaatste, want de laatste stop is natuurlijk een winkeltje vol kaas.

Wij hoeven niet overgehaald te worden om wat Roquefort te kopen. We menen het te kunnen passen bij de Port, die we nog in huis hebben en 800 meter later doen we het proeverijtje nog eens dunnetjes over.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *