Leerdam

De camperplaatsen-app wijst de kruip-door-sluip-door-weg naar de rustige aan de jachthaven gelegen camperplek (sitecode 18815), die een beetje een rommelige indruk geeft. Twee grote plekken, elk met ruimte genoeg voor een uitgedraaide luifel.

https://www.camperverhaal.nl/

Er zijn aardige dingen te zien in Leerdam. Een blik door de poort van het hofje van mevrouw Van Aerden is er een van. De Zuidwal ook. Wandelen langs de oude stadsmuur vrijwel op de grens tussen Zuid Holland en Gelderland dichtbij het rustig stromende riviertje De Linge.

Soms wint de 21e het van de 16e eeuw: een telefoonwinkel achter de poort van een 16e eeuws drossaardshuis.

Internationale bekendheid heeft Leerdam door zijn glasfabriek. Glaskunst is behalve in het museum her en der in de stad te vinden. Het begint natuurlijk bij de glasblazers. Bij de kerk zijn ze van steen en in de glasblazerij zijn ze echt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *