3. Aldernach

Ook Andernach past goed in de vulkaanroute. De camperplek (sitecode 7749) ligt aan de Rijn, maar een groot deel van de minstens 70 campers heeft geen uitzicht op de snel stromende rivier.

Met een combiticket vaar je na een museumbezoek naar de geiser. Ook dit museum is gericht op kinderen. Door te doen en te kijken leer je van alles over vulkanisme en geisers. Een leuke manier om wijzer te worden, ook voor volwassenen. De museumlift lijkt af te dalen naar een diepte van 4 kilometer, maar gaat in werkelijkheid een verdieping hoger, een knappe simulatie.

Dichtbij het museum vertrekt de boot. Een kort reisje over de Rijn brengt belangstellenden naar de geiser even verderop. De kracht van de geiser is indrukwekkend: 8000 liter gaat gemakkelijk de lucht in.

Andernach lijkt te genieten van het toerisme zonder een toeristenstadje te zijn geworden.

Souvenirwinkels zijn niet alom aanwezig en de oude stadsmuur is mooi om langs te lopen.

Ook bewegende beelden ……..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *